Historie

Rytmisk Fyraftenskor

Her er lidt historie om hvordan det hele startede tilbage i 1996.

Daværende leder af MOF Annett Hellemann var blevet opfordret af nogle af Esbjergs 60’er musikere til at danne et rytmisk kor med flerstemmig sang. Så det blev et 4 stemmigt kor med sopraner, alter, tenorer samt basser. Det var jo indlysende at navnet skulle være Rytmisk Fyraftenskor, da man ønskede at mødes lige efter fyraften, inden man blev fanget af sofaen for at slappe af efter en travl arbejdsdag. Der skulle jo gerne ske noget mere spændende end bare at se fjernsynets programmer, drikke kaffe og spise chips, så her var en change for at møde nye frænder der havde samme interesser for sang samt at lave noget aktivt.

Det blev så til.


Den første korleder der tegnede koret var Kamma Povlsen der startede koret lidt senere kom Anja Hansen til efter et stykke tid. Efterfølgende fulgte der andre engagerede korledere til, nemlig Organist Carl-Aage Eliasson, Lotte Gilbert studerende på Vestjysk Musikkonservatorium som var med os i en 5-årig periode. Vi fik enda lavet en CD med hende som korleder. Efterfølgende kom musikeren og underviser på Varde Musikskole Brian Svendsen til os i 10 år.

Vi bliver nu ledet af den energiske inspirenede og humørfyldte koncervatoriestuderende Charlotte Ljungstrøm som virkelig har ført koret der hen hvor vi virkelig ønsker os hen, nemlig til et harmonisk og glad kor der brænder for det at synge sammen i en enhed.

Lidt hisorie om korets opståen fra 1996